1 O0 A8338

Binnenkijken bij HP Valves op het High Tech Systems Park in Hengelo

Ze doen het eigenlijk nooit, een bedrijfsbezoek. Maar voor 80 IKT-leden maakte HP Valves graag een uitzondering. Omdat ook als je internationaal onderneemt, het lokale netwerk belangrijk is.


Kerstsoesjes op tafel, een goede borrel, maar ook aandacht voor het inhoudelijke. IKT voorzitter van Hengelo-Borne, Koert Terhürne, interviewt Richard Laarveld, Managing Director en gastheer van het bedrijfsbezoek. Al meer dan 25 jaar is hij betrokken bij HP Valves en dat verveelt nooit. Ooit begonnen in Oldenzaal als bedrijf met 20 mensen en inmiddels uitgegroeid naar 130 medewerkers in Hengelo, 65 in Korea en 25 in Zweden. Het kenmerkt zich als een laagdrempelige organisatie met korte lijnen, maar inmiddels zijn zij groot genoeg voor de juiste expertise en internationalisering.

Voor de rondleiding wachten we nog even tot de productie klaar is, wel zo veilig. In kleine groepen lopen de IKT leden letterlijk door de diverse productiefasen heen. Er wordt levendig verteld over de hogedruk afsluiters voor energiecentrales. Het gebouw, dat in 2016 is gebouwd, past goed bij de overige bedrijven, zoals Thales.

Tijdens de borrel worden er weer inspirerende verbindingen gelegd. Dat is volgens Laarveld belangrijk: "Omdat we internationaal zijn gaat 99,9% van wat we doen de grens over. Daarbij moeten we niet vergeten dat we ook moeten investeren in lokale contacten en het behoud hiervan. Natuurlijk vanuit recruitment perspectief, maar ook op het gebied van leveranciers en samenwerking. De wereld is groter dan Mexico en de VS, in Twente gebeuren er ook mooie dingen. We moeten elkaar daarin opzoeken en vanuit eigen netwerk invulling geven.'

100 afbeeldingen

Vorige
Volgende