4 J5 A2180 1

Een retourtje naar de metaverse bij de IKT Nieuwjaarslunch

Wist je dat alles wat je niet in het zicht hebt, ook buiten jouw horizon ligt? Dat als we breder proberen te kijken, we ook uitzicht hebben op meer inzicht?


De Fountainheads Gastsprekers & Trendverkenners daagden ons bij de IKT nieuwjaarslunch uit om alvast te timetravelen naar 2032. Hoe staat jouw organisatie er dan voor? Is jouw medewerker van de maand Chat GPT? Staat er tijdens de lunch kweekvlees op het menu? Krijg je tijdens het bedrijfsfeest hologrammen van Abba over de vloer?

Met een goed potje backcasten op alle ontwikkelingen die we echt zouden moeten weten, kwamen we terug in het 'nu'. Hoeveel olifantenpaaltjes heb jij in jouw hoofd die jou belemmeren in het vormen van nieuwe creatieve ideeën voor de ontwikkeling van jou en jouw organisatie?

Creativiteit hebben we namelijk nodig. Zeker als het over de uitdagingen m.b.t. de arbeidsmarkt en de energieopgave gaat. We 'landden' weer even in 2023 door in gesprek te gaan met Tijs de Bree (gedeputeerde, Provincie Overijssel) en Tina Zwoferink-Enserink (managing director, EuroMouldings) over hun visie hierop.

𝗧𝗶𝗷𝘀: "Omarm het ongemak dat niet alles direct opgelost kan worden. Arbeidsmarkt en schaarste gaan we nog heel lang mee te maken krijgen. Laten we daar niet van weglopen en het juist omdraaien en met nieuwe ideeën komen. Samen een andere aanpak vinden en dit samen oplossen. Het is belangrijk om onder ogen te zien waar je niet goed in bent en daar de juiste mensen op aan te laten haken."

𝗧𝗶𝗻𝗮: "Investeer in het menselijk kapitaal, zet interne opleidingen op en wees een hele goede werkgever!"

____
𝗗𝗲 𝘁𝗶𝗽𝘀 𝗱𝗶𝗲 𝗯𝗶𝗷𝗱𝗿𝗮𝗴𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 '𝗻𝗼𝗼𝗶𝘁 𝗻𝗼𝗿𝗺𝗮𝗮𝗹' 𝟮𝟬𝟮𝟯...
- Wees een fout tolerante organisatie
- Durf te gluren bij de buren
- Benut de diversiteit van meningen en talenten in jouw organisatie
- Gun jezelf functieloze tijd
- Vergeet niet dat een leven lang leren eigenlijk een leven lang proberen betekent.

47 afbeeldingen

Vorige
Volgende