4 J5 A6759

Recap | IKT in Concert

17 november barstte het feest los. Meer dan 450 gasten uit overheid, onderwijs en ondernemers hielden hun avond vrij voor een unieke avond uit.


Een geheel nieuw concept bedenken voor iets wat al jaren gevierd wordt, is soms een beetje spannend. Na jaren IKT in Concert te hebben georganiseerd in de Blasiuskerk in Beckum, werd het tijd voor een frisse wind door het programma. Een uniek wisseldiner in een van de mooiste onderwijsgebouwen en aansluitend het concert op een plek waar je het niet zo gauw zou verwachten. Dat beloofde veel goeds, maar ook veel vernieuwing. 

Toch nog een kleine knipoog naar de industrie

Ondanks dat we als IKT ons inmiddels profileren als Inspirerend, Krachtig, Twents, zijn we onze oorsprong niet verloren. De industriële sferen hebben we bij deze editie van IKT in Concert duidelijk naar voren kunnen brengen in de locatiekeuze. Zo organiseerden we het wisseldiner in de unieke industriële sfeer van ROC van Twente De Gieterij en bouwden we het podium voor het concert op in de voormalige Hengelose Storkfabriek. De voetjes gingen van de vloer dankzij de mooie liedjes van Xander de Buisonjé, Loïs Lane, Elske DeWall en Imke Toenink. Edwin van Hoevelaak praatte dit bomvolle programma aan elkaar.

Oog voor unieke ontmoetingen

IKT directeur Rianne Doeschot: "Niet alleen de locatie voor het diner was uniek, ook zat er veel spontaniteit in wie je aan jouw dinertafel zou ontmoeten. We hebben de centrale hal van De Gieterij opgedeeld in zes terrassen die symbool staan voor de IKT regio's. Zo had iedereen bij elke gang steeds weer nieuwe tafelgenoten om mee kennis te maken. Ik heb veel blije mensen gezien, dus dat doet me erg goed. Het is mooi dat we op zo'n avond onderwijs, overheid en ondernemers spontaan aan tafel kunnen zetten en ook een unieke ervaring op de dansvloer kunnen geven."

Geniet met de aftermovie een keer met ons mee van deze fantastische avond!

Regina Nieuwmeijer, voorzitter Netwerkorganisatie IKT, over de avond:

"We hebben heel veel goede reacties ontvangen over deze nieuwe aanvliegroute. Iedereen swingde mee. De sfeer was ontzettend gaaf en de drie o's gingen in de concertzaal letterlijk in elkaar op. Het was niet een feest om het feestvieren, maar ook inhoudelijk hebben we mooie mijlpalen bereikt waar we trots op mogen zijn. Bij de vorige editie trad Bløf op en werd de fundering gelegd voor Ondernemend Twente. Daar hebben we de afgelopen jaren keihard met z'n allen aan gewerkt en het is dan mooi om op zo'n avond al direct te kunnen komen met hoe de lijnen lopen. Maar er was meer 'nieuw' zoals dat we nu voor het eerst op een andere locatie dit event houden. Een prachtige historische plek, De Gieterij. Met de inspirerende, Krachtige en Twentse tintjes. Maar dit brengt ook de echte industriële historie naar boven waar we als IKT vandaan komen met een concert dat enorm van deze tijd is."

42 afbeeldingen

Vorige
Volgende