Iedere werkdag om 10.00 uur: Livestream IK10! Word in 10 minuten bijgepraat over innovaties, kansen, acties en veranderingen die relevant zijn voor jou

Iedere werkdag om 10.00 uur: tien minuten livestream IK10!

Frisse inspiratie en motivatie tijdens de koffie- break. In tien minuten word je, in deze tijd waarin Corona de wereld overheerst, bijgepraat over innovaties, kansen, acties en veranderingen die relevant zijn voor jou, de Twentse ondernemer. Get inspired en stay up to date; ga het zien op IK10 en abonneer je kosteloos op ons YouTube kanaal: www.youtube.com/iktwente!

IK10logo2.jpg#asset:27790

Kijk hieronder alle reeds uitgezonden afleveringen terug:

John100x100.jpg#asset:27844
Aflevering 26 - 28 mei 2020 
De afgelopen maanden is het onderwijs grotendeels op de kop gezet. Instellingen moesten (deels) hun deuren sluiten. Hoe gaat het ROC van Twente daarmee om en hoe ziet de toekomst eruit. "Studenten hunkeren om weer lijfelijk naar de opleiding te gaan", zegt John van der Vegt (Voorzitter College van Bestuur). Met hem bespreken we de huidige situatie en de gevolgen van de crisis.
Aflevering 25 - 27 mei 2020
Ir. Paul de Ruijter (Bedrijfskundig Ingenieur, Universiteit Twente) werkt al meer dan 25 jaar als begeleider van scenario- en strategieprojecten. Hij ontwikkelde zijn expertise bij Shell Group Planning in Londen, bij de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen in Amsterdam en bij Global Business Network in de VS.
Paul-de-Ruijter-klein.jpg#asset:27843
Raymond-Steenkamp.jpg#asset:27841
Aflevering 24 - 26 mei 2020 
Een grote uitdaging op de arbeidsmarkt is het versneld begeleiden van werkenden van acute overschotsectoren door de coronacrisis naar sectoren waar juist acute tekorten zijn ontstaan. Arbeidsmobiliteitsspecialist Raymond Steenkamp van Libereaux aan het woord.
Aflevering 23 - 25 mei 2020
Hoe overleeft het Rijksmuseum Twenthe de coronacrisis? Dat is een van de vragen aan directeur Arnoud Odding. De musea waren de afgelopen maanden noodgedwongen gesloten vanwege de coronamaatrdegelen. Maar vanaf 1 juni mogen ze hun deuren weer openen. Met Odding bespreken we verleden, heden en toekomst.
Arnoud-Odding.jpg#asset:27839
marc2.png#asset:27838
Aflevering 22 - 20 mei 2020 
“De eerste twee weken na de lock-down hadden veel ondernemers het gevoel dat ze met Rico Verhoeven in de ring hadden gestaan en compleet murw gebeukt waren”. Dat zegt Marc Woesthuis, directeur van fullservice internetbureau TRIMM uit Enschede. “Maar daarna kwam al snel het besef dat de business moet doorgaan en begonnen klanten na te denken over mogelijke transformaties”.
Aflevering 21 - 19 mei 2020
Voormalig professioneel veldrijder Maarten Nijland is nu eigenaar van BikeChallenge. Dat is een onderneming die mensen, door te fietsen, een gezondere leefstijl wil bijbrengen. Het afgelopen weken heeft ook hij, met zijn bedrijf, totaal stilgelegen. "Het was niet mogelijk om met meerdere mensen die weg op te gaan; hopelijk komt dat snel weer".
Maarten
Robert.jpg#asset:27836Aflevering 20 - 18 mei 2020 
De Military in Boekelo/Enschede is geschrapt voor dit jaar. Aanvankelijk wilde de organisatie de handdoek nog niet direct in de ring gooien, maar na een grondige analyse en gesprekken met betrokkenen is uiteindelijk toch besloten om het paardensportevenement af te blazen. In IK10 praten we daarover met voorzitter Robert Zandstra van de Military.
Aflevering 19 - 15 mei 2020
Het zou het beste jaar uit de geschiedenis van Landhuishotel De Bloemenbeek worden, met tal van boekingen, evenementen en vooruitzichten. Maar corona gooide nadrukkelijk roet in het eten en nu staat de veelgeprezen horeca-onderneming van directeur/eigenaar Raymond Strikker al twee maanden stil.
Raymond
CindyAflevering 18 - 14 mei 2020 
De Corona-crisis heeft de financiële situatie van veel Twentse ondernemers danig doen veranderen. Om overeind te blijven hebben velen noodgedwongen een beroep moeten doen op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Bert Eeftink praat hierover met juridisch adviseur Cindy Notkamp van De Jong en Laan Accountants.
Aflevering 17 - 13 mei 2020
Icing on the Cake werd in 2013 opgericht door Nienke de Jong. Doorgewinterd in de wereld van hospitality rolde zij het ondernemerschap in. Nooit haar ambitie geweest, maar nu haar grootste passie! 
Nienke de Jong
MarcelAflevering 16 - 12 mei 2020 
Met Marcel Disberg bespreken we de mogelijkheden van telewerken en vergaderen op afstand. Waar liggen er kansen en gaat de toekomst er wezenlijk anders uitzien, nu veel meer mensen ervaring hebben opgedaan met thuiswerken.
Aflevering 15 - 11 mei 2020
Studenten van Saxion Hogeschool hebben een manier bedacht waarop er in deze tijden toch een marathon gelopen kan worden. De Marat-home, zo noemen ze het initiatief. Student Björn Flämig legt uit.
Björn
JudithAflevering 14 - 8 mei 2020 
De sector cultuur & kunst heeft het niet makkelijk. We zijn daarom benieuwd naar de uitdagingen van Judith Hartman, directeur van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Aflevering 13 - 7 mei 2020
Tanja Reinders is Corporate Recruitment & Employer Branding bij MST In deze tijd is veel zorgpersoneel nodig. Hoe gaat dat bij MST, is dan het Noaberschap ook van toepassing? Andere vacatures zijn nog steeds actueel. Hoe doet MST dat?
Tanja 
Birgit.JPG#asset:27811Aflevering 12 - 6 mei 2020 
Birgit de Lange is externe coördinator van A.S.V. Taste, de grootste en meest actieve studentenvereniging van Enschede. Birgit en haar team denken na over samenwerking tussen studenten en bedrijven in dit Coronatijdperk.
Aflevering 11 - 4 mei 2020
Vandaag is Gerjan Bremmer te gast bij Lian. Gerjan is MKB ondernemersadviseur vanuit Ondernemend Twente. Je kunt bij hem (en zijn collega) terecht met allerlei ondernemersvragen. Juist in deze tijd is het van belang om je vraag te stellen en te weten dat zij er voor je zijn.
Gerjan Bremmer 
Elo GramsbergenAflevering 10 - 1 mei 2020 
Dit is alweer de 10e aflevering van IK10. Dit keer met het thema Zorg. Elo Gramsbergen, voorzitter Raad van Bestuur bij Liberein, is bij Lian te gast en vertelt ons hoe het er nu voor staat bij de diverse instellingen. Wat kan er nog wel gedaan worden in de zorg? Hoe creatief zijn ze en hoe gaat de toekomst van de zorg in zijn instellingen eruit zien?
Aflevering 9 - 30 april 2020
Vandaag is Vera Engelbertink bij Lian Nijhuis te gast. Vera is member van Young Twente Board en sinds kort zelfstandig ondernemer. Het thema van vandaag is inspiratie en wij zijn benieuwd naar de motivatie van deze jonge onderneemster en haar frisse blik en kijk op de huidige crisis.
Vera Engelbertink
Edwin vd WielAflevering 8 - 29 april 2020
In deze aflevering is het thema "Trends en Cijfers". Lian Nijhuis heeft Edwin van de Wiel van Kennis Punt Twente te gast. Hoe staan we er in Twente voor? Wat zijn nu de feitelijke cijfers en wat zijn de verwachtingen? En hoe kun je als ondernemer nu al sturen op deze cijfers?
Aflevering 7 - 28 april 2020 
In deze aflevering is het thema "Sport". Hans Kloosterman is te gast bij Lian Nijhuis. Hans is naast ondernemer ook Meeting Director bij de FBK Games. Welke invloed heeft de 1,5 meter economie op de grote sportevenementen? Hoe gaan zij hier als organisatie mee om? Wat kunnen we nog wel? En hoe kunnen we hier van leren? 
HansKloosterman
Mirjam Spitholt
Aflevering 6 - 24 april 2020
In deze zesde aflevering is het thema "Geluk en groei". Lian Nijhuis heeft Mirjam Spitholt te gast. Zij is naast docent ook ondernemer waarbij zij lezingen/seminars/workshop geeft over geluk en groei. Hoe kunnen we, als ondernemer, in deze tijd gelukkig zijn en groeien? Mirjam vertelt ons er alles over.
Aflevering 5 - 23 april 2020 
In deze aflevering is het thema "onderwijs". Anka Mulder, Voorzitter - President bij Saxion Hogeschool, is te gast. Zij vertelt ons over de kwaliteit van online-onderwijs en het effect op toekomstige medewerkers.
CvB-7160.jpg#asset:27799
Pauline Hilbrink Aflevering 4 - 22 april 2020
Pauline Hilbrink van Expovorm International
vertelt over het aanpassen van je businessmodel in deze tijd. Expovorm springt noodgedwongen en adequaat in op de 1,5 meter economie. Kijk hoe Pauline dat heeft aangepakt en welke tips zij voor ondernemers heeft.
Aflevering 3 - 21 april 2020
Margot Rouvroye, HR Manager bij Wila geeft handige tips op het gebied van Employer Branding; wat kun je juist nu, in deze periode, doen?
Margot Rouvroye
André Oude Weernink Aflevering 2 - 20 april 2020
André Oude Weernink van InCorpe geeft dé vijf financiële tips, bruikbaar voor elke ondernemer, om deze crisis door te komen.
Aflevering 1 - 17 april 2020
Bart Kolthof, art director van Morskieft Ontwerpers geeft praktische tips voor de (toekomstige) communicatie van jouw bedrijf. Welke veranderingen ziet hij in de markt? En hoe kun je als ondernemer daar het beste op inspringen? 
Bart KolthofOok deelnemer worden?