11 jan

Aanpak Twentekanalen

door IKT

Rijkswaterstaat werkt de komende jaren in de regio Twente hard aan de bereikbaarheid via de Twentekanalen, aan de veiligheid op de kanalen en aan de beheersing en kwaliteit van het kanaalwater.

17 dec

Vacature directeur IKT

door IKT

Vanwege het vertrek van onze huidige directeur zijn we op zoek naar een sterke en verbindende nieuwe directeur voor IKT.

17 dec

Annerie verlaat IKT

door IKT

Op 1 februari a.s. ben ik 6 jaar werkzaam bij IKT. Zes, mooie en volle jaren met vele nieuwe en inspirerende contacten en ontmoetingen

30 nov

Solar Team Twente is klaar voor 2021!

door IKT

Een nieuwe generatie ambitieuze studenten is klaar voor de uitdaging en vastbesloten om de Bridgestone World Solar Challenge 2021 te winnen. De studenten van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente hebben hun plannen voor deze editie vastgesteld.

05 nov

Sluiting dreigt voor duizenden kantoorpanden

door IKT

Meer dan de helft van de Nederlandse ondernemers dreigt over 3 jaar hun kantoor te worden uitgezet. Duizenden kantoorpanden hebben nog niet het vereiste energielabel C die in 2023 vereist is en vanaf 2030 zelfs energielabel A.

02 nov

Beeldenstorm van Enschedese kunstenaar Nour-Eddine Jarram

door IKT

Van 15 november 2020 t/m 9 mei 2021 is in Rijksmuseum Twenthe de omvangrijke solotentoonstelling ‘Beeldenstorm’ te zien van Nour-Eddine Jarram (1956). Jarram kwam eind jaren zeventig vanuit Marokko naar Enschede om te studeren aan de kunstacademie AKI.

05 okt

Kijktip! Twenteportaal is live!

door IKT

Eén centrale plek voor Twents talent met een afstand tot de arbeidsmarkt, met die missie is het Twenteportaal tot stand gekomen. Het Twenteportaal is een handige online tool voor werkgevers waarmee u eenvoudig kennis kunt maken met Twentse talenten.

29 sep

Enschede zet extra in op bestrijding armoede

door IKT

De gemeente Enschede gaat de komende jaren nog meer aandacht geven aan armoede en het voorkomen daarvan. Voor die inzet besteedt de gemeente ongeveer een half miljoen euro extra. Het totale budget komt daarmee uit op meer dan 17,5 miljoen euro.