654cd453950341d9ee3918be EVM20230926 IKT02

Inclusieve cultuur op de werkvloer

Elke editie van Twentevisie gaan we in gesprek met drie IKT-leden over een bepaald thema. Deze keer gaat het over bouw & vastgoed.


De bouwsector ondergaat een positieve transformatie richting meer inclusiviteit en diversiteit. Recentelijk ging ik in gesprek voor Twentevisie met IKT-leden in deze branche om over hun visie en inzichten te praten.

Een van mijn gesprekspartners was Gaby Stokkers, mede-eigenaar van Bouwbedrijf Stokkers BV uit Boekelo, samen met haar broer Bart. Zij benadrukte dat hoewel ze bij Stokkers niet bewust gericht zijn op inclusiviteit in hun wervingsproces, ze iedereen een eerlijke kans geven en serieus praten met alle sollicitanten.

Ugur Akdemir, senior projectmanager bij Koopmans Bouwgroep B.V. in Enschede, en Paul Schaap, regiodirecteur bij Croonwolter&dros in Apeldoorn, deelden hun ervaringen. Bij deze bedrijven wordt actief gewerkt aan het creëren van diverse en inclusieve teams. Er is aandacht voor verschillende culturen en geloof in de meerwaarde van gemêleerde teams voor creativiteit en oplossingsgerichtheid.

Opvallend is de groeiende aanwas van jongeren en vrouwen in de bouwsector. Dit vraagt om aandacht en investeringen in leiderschapstrainingen om te zorgen dat verschillende generaties goed met elkaar kunnen samenwerken. De bouwsector is duidelijk op weg naar een toekomst waarin diversiteit en inclusiviteit de norm zijn. Laten we blijven streven naar een inclusieve cultuur waarin iedereen meetelt en zich gewaardeerd voelt.

Lees het hele interview