2020 JLF 4

Robbie Mulders nieuw bestuurslid van IKT Enschede

Met roots op het Twentse platteland en werkzaam als Chief Exite Officer bij, what's in a name: Exite, is Robbie sinds kort IKT bestuurslid.


Als zoon van Willie en Fien (vader werkzaam geweest in de techniek en moeder in de zorg) is de natuurlijke nieuwsgierigheid voor mens en techniek van Robbie Mulders niet zomaar uit de lucht komen vallen. Met roots op het Twentse platteland en werkzaam als Chief Exite Officer bij, what's in a name: Exite, is Robbie sinds kort toegetreden als IKT bestuurslid met een persoonlijke missie.

Wanneer dacht je voor het laatst 'Dit is inspirerend!'?
“Onlangs heb ik op de Filipijnen pure en mooie belevingen mogen ervaren met andere mensen. Er is me een ding bijgebleven: de authentieke waarde die je hebt als mens is mega belangrijk om je energie te delen en gelijkgestemden aan te trekken. Juist niet vormen naar de principes van anderen. Altijd trouw aan jezelf blijven, daarmee trek je mensen aan waar je écht goed op gaat. Dat geldt ook voor je omgeving. Het was voor mij de bevestiging van mijn morele kompas. De ICT-sector is elke dag volop in beweging, kent een enorme krapte qua talent en door alle mooie arbeidsvoorwaarden zien mensen soms niet meer waar het in de basis om draait. Het triggerde mij om op kantoor op de zeepkist te gaan staan en het topic dankbaarheid eens centraal te zetten. Toen mij later een kippenvel verhaal van een professor over dankbaarheid onder ogen kwam, heb ik deze zienswijze in mijn hart gesloten en maakt het deel uit van hoe ik tik. We hebben geen grote bewegingen nodig om impact te maken. Dat kan ook met kleine gebaren.“

Wat maakt jouw rol als bestuurslid van IKT krachtig?
“Ik draag graag bij met een mindset dat we samen mooie dingen bouwen. Ik ben dol op reuring en samen successen boeken. Die mindset ontwikkel ik met een flinke dosis creativiteit, aandacht voor de ander en een ondernemende drive. Passie en aandacht voor de mens moeten inclusief zijn in de totstandkoming van succesvolle verbindingen, mooie initiatieven in Twente en impact maken in de regio. Vanuit onze collectieve “doe maar gewoon” mindset in Twente, wil ik graag als ambassadeur bijdragen aan wat ons “gewoon bijzonder” maakt.

Hoe is voor jou het leven op z'n Twents?
Mouw’n op stroop’n en d’ran met een vleugje kalmte kan oe redd’n. Het leven op z’n Twents is dat als je hier rust wilt hebben, je die ook kunt vinden. Dan heb ik het over mooie wandelingen in het prachtige Twentse landschap waarin je tot rust komt. Gewoon kunnen genieten van de basics en niet alles als een vanzelfsprekendheid zien. Dat we blijven omkijken naar de ander. Ik focus me op het ontwikkelen van een betere versie van mezelf en de wereld om me heen. Natuurlijk met, voor en door andere mensen. Dat is voor mij noaberschap 2.0!

Waar kijk jij naar uit binnen jouw IKT-rol?
Think big, start small. Om maar met de woorden van burgemeester Roelof Bleker te spreken: “Enschede is verder”. Enerzijds gaat dat over afstand, ja het is ver vanuit de andere kant van het land bezien. Maar het is de moeite waard om te komen kijken hoe gaaf het hier is. Ook Twente is vandaag echt verder als je kijkt naar alle mooie initiatieven die hier dagelijks worden ontplooid. We mogen samen echt trots zijn op wat we realiseren. IKT is voor mij dan ook geen standaard business club. Samen staan we sterker en vanuit krachtige verbindingen kan ik samen met de andere bestuursleden meer impact maken voor de regio. Dit onderstreept mijn persoonlijke missie: een duurzame bijdrage leveren aan gezondheid, geluk en groei in Twente!