ALM Cindy Winkel

Maak kennis met IKT Almelo bestuurslid Cindy Winkel

Met haar roots in Twente en werkzaam als Directeur Commercie bij Asito, is Cindy sinds een tijdje IKT bestuurslid.


Opgeleid als gezondheidswetenschapper in Maastricht en daarna heeft Cindy zich beziggehouden met governance- en samenwerkingsvraagstukken in vooral de zorgsector. Maar zo'n 12 jaar geleden is ze weer teruggekeerd naar Twente, waar haar roots liggen. Ze woont nu in hartje Enschede met Matthijs en haar drie opgroeiende kinderen. Haar toverwoord is 'samen', want impact maak je alleen samen.

In 2019 ben ik gestart bij Asito met de opdracht om het marktaandeel in zorg te laten groeien. Inmiddels mag ik mij buigen over de algehele groeistrategie van Asito en ben ik verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten. Ik voel me zeer vereerd om onderdeel te mogen zijn van dit Almelose familiebedrijf dat inmiddels een landelijke dekking kent met ruim 9000 medewerkers. Asito staat bekend als een mensenbedrijf en dat is het ook. Het zijn mijn collega- schoonmakers die elke dag het verschil maken omdat zij ervoor zorgen dat wij kunnen leven en werken in een schone omgeving. De missie van Asito is ‘samen werken aan een betere leefomgeving’, een leefomgeving die niet alleen schoon maar ook duurzaam is. Verspilling tegengaan en het reduceren van CO2 zijn thema’s die hoog op onze agenda staan.

Wanneer dacht je voor het laatst 'Dit is inspirerend!'?
Onlangs las ik een artikel van leiderschapsexpert John Maxwell waarin hij het belang van focus prachtig verwoordde: “De enige met wie je jezelf moet vergelijken, ben jij. Jouw missie is om vandaag beter te worden dan gisteren. Dat doe je door je te focussen op wat je vandaag kunt doen om te verbeteren en te groeien.” – John Maxwell”. Mooi toch!

Wat maakt jouw rol als bestuurslid van IKT krachtig?
Tja hetgeen wat ik meebreng moet natuurlijk nog blijken maar, ik wil me inzetten voor de collectieve ambitie van IKT (voor Twente) dat het individuele organisatiebelang overstijgt. Impact maken kan alleen samen. En daarom moet je weten wat je met elkaar wil bereiken. Ik probeer dat zo duidelijk mogelijk op tafel te krijgen. Ook deins ik er niet voor terug om de bekende ‘olifant in de kamer’ of heikele thema’s te bespreken als dat moet.

Hoe is voor jou het leven op z'n Twents?
"Henig an!": De mooiste uitspraak die, mijns inziens, Twente rijk is. 
Rustig aan, laat je niet gek maken, morgen weer een dag!

Wat zou jij de IKT leden willen meegeven als bestuurslid?
Samen is voor mij het toverwoord. Ik wil de IKT leden meegeven om hun stem te laten horen, bezoek onze meetings, ontmoet elkaar, inspireer elkaar en spreek je vooral ook uit.

Benieuwd naar onze andere bestuurders?

Graag stellen we onze bestuurders aan jou voor door middel van korte interviews. Het interview met bestuurslid IKT Enschede: Marieke ter Brugge staat al online. 

Maak kennis met Marieke ter Brugge