Enschede Promotie 2898

Marieke ter Brugge nieuw bestuurslid van IKT Enschede

Als echt tukker en werkzaam als directeur-bestuurder bij Enschede Promotie, is Marieke ter Brugge sinds kort IKT bestuurslid.


Als echte tukker staat Marieke ter Brugge sinds 2015 als directeur-bestuurder aan het roer van Enschede Promotie. Deze stichting houdt zich bezig met de Enschedese citymarketing, toerisme en events. “We bouwen het merk Enschede en zijn hier de beheerder van. Enschede is een stad die het verdient om bezocht te worden. Het liefst voor langere tijd. Onze organisatie bestaat uit 12 enthousiastelingen die samen bouwen aan de stad. Daarvoor moeten we midden in de samenleving staan.”

𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗱𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗷𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀𝘁 '𝗗𝗶𝘁 𝗶𝘀 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗲𝗿𝗲𝗻𝗱!'?
“Ik prijs me gelukkig dat mijn werk mij elke dag inspireert. Ik verwonder me ontzettend over de reuring die Enschede als stad en Twente als regio heeft. Nu bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van het nieuwe Enschedese cultuurbeleid voer ik leuke gesprekken. Waardoor ik vaak denk ‘goh, wat fantastisch dat dit in onze stad plaatsvindt ’. Er gebeurt veel en het bruist van creativiteit en technologische kennis. Daardoor word ik elke dag blij en geïnspireerd. Het triggert me om na te denken over ‘hoe vertellen we over de mooie ontwikkelingen die hier plaatsvinden?’ Ik hoop vanuit mijn rol mensen te verbinden waardoor al deze parels nog explicieter worden verteld.”

𝗪𝗮𝘁 𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗿𝗼𝗹 𝗮𝗹𝘀 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘀𝗹𝗶𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗜𝗞𝗧 𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴?
“Dat is tweezijdig. In Enschede is een mooie mix van MKB en grote bedrijven aanwezig. Ik ontmoet steeds nieuwe ondernemers of bedrijven waarvan ik niet wist dat ze hier gevestigd waren. Voor mij zijn dat onontdekte pareltjes. Als het bedrijfsleven goed zichtbaar is, trekken we talent makkelijker aan en houden we ze aan boord. Daar zie ik mijn rol als bestuurder. Anderzijds vind ik het ook mijn taak om als bestuurslid het bedrijfsleven ambassadeur te maken van de stad en deze te verbinden aan IKT. Er zijn voor stad en bedrijfsleven onderling zoveel versterkende kruisbestuivingen mogelijk. Er valt nog zoveel van elkaar te ontdekken en daar draag ik graag mijn verbindende steentje aan bij.”

𝗛𝗼𝗲 𝗶𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗼𝘂 𝗵𝗲𝘁 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝘇'𝗻 𝗧𝘄𝗲𝗻𝘁𝘀?
“Enschede is voor mij een stad met stadse allure en een dorpse mentaliteit. Daarom voel ik me er zo thuis. Er is een ruim aanbod aan activiteiten, cultuur en restaurants. Er is altijd wat te doen. Maar ook vind ik in deze stad het noaberschap nog veel terug. Dat maakt het leven voor mij in Enschede prettig Twents. Ik voel me Enschedese en tukker. In Enschede ben ik een Enschedese. Buiten Enschede ben ik een tukker. Ik voel een taak als vertegenwoordiger van zowel stad als regio.”

𝗪𝗮𝗮𝗿 𝗸𝗶𝗷𝗸 𝗷𝗶𝗷 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝘂𝗶𝘁 𝗯𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗜𝗞𝗧-𝗿𝗼𝗹?
“Er zijn veel innovatieve ontwikkelingen in Twente. Dat weten we nog onvoldoende van elkaar. Die innovaties zijn ook goed bruikbaar voor IKT-leden. Ik hoop hier een bijdrage in te leveren om de lijntjes korter te maken.”

Benieuwd naar onze andere bestuurders?

Graag stellen we onze bestuurders aan jou voor door middel van korte interviews. Het interview met bestuurslid IKT Enschede: Robbie Mulders staat al online.

Maak kennis met Robbie Mulders