Debbie 2png

Maak kennis met IKT Hengelo-Borne bestuurslid Debbie Brands

Van de lokale overheid naar het bedrijfsleven. Zo is Debbie werkzaam als Director Real Estate & Facility Management bij Thales en sinds een tijdje bestuurslid bij IKT.


Na 19 jaar bij de lokale overheid maakte Debbie Brands de stap naar het bedrijfsleven. In haar rol als director Real Estate & Facility Management bij Thales voelt Debbie zich thuis. Maar ook als director van het High Tech Systems Park, voorzitter van coöperatief HTSP en nieuwe rol als IKT-bestuurslid geniet ze enorm. “Ik verbind mij weer met al het maatschappelijke. Dan ben ik weer in gesprek met gemeente en vervolgens maken we impact met het bedrijfsleven. Dat zijn gave dingen waar ik stiekem heel erg van geniet dat ik dat nog mag doen!”

𝗪𝗮𝗻𝗻𝗲𝗲𝗿 𝗱𝗮𝗰𝗵𝘁 𝗷𝗲 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀𝘁 '𝗗𝗶𝘁 𝗶𝘀 𝗶𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗲𝗿𝗲𝗻𝗱!'?
Elke dag is iets inspirerend. Het zit hem in de kleine dingetjes. Zoals bijvoorbeeld bij de kennismaking bij IKT Hengelo voorzitter Koert Terhürne en Rianne, daar inspireerde me het gebouw. Het is ook met een lerende houding kijken naar wat er om je heen gebeurt. Ik werk met een jong team samen en ik denk dan dagelijks wat slim/handig hoe jij ernaar kijkt, anders dan ik. Inspiratie begint ook met het hebben van een open houding. Wat zie ik gebeuren? Wat werkt echt niet en wanneer zie je het misgaan?

𝗪𝗮𝘁 𝗺𝗮𝗮𝗸𝘁 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗿𝗼𝗹 𝗮𝗹𝘀 𝗜𝗞𝗧 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘀𝗹𝗶𝗱 𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁𝗶𝗴?
Dat is toch wel mijn bestuurlijke ervaring i.c.m. het bedrijfsleven. Hoe werkt het? Wie zijn de beleidsmakers? Het is goed om vanuit het bedrijfsleven in gesprek gaan met de overheid, niet alleen andersom. Je inzetten kan overal, maar het gaat over participatie. Verbindingen leggen en actief bijdragen. Zo zorg je ervoor dat er meer verbindingen tussen de verschillende initiatieven zijn. We hoeven niet alles dubbel te doen. Ik zie voor mij als bestuurslid dan een stimulerende rol weggelegd. Talent is een van de belangrijkste opgaven die we gaan hebben, naast energieschaarste. Daar moeten we mee aan de slag. Als ik ergens enthousiast van wordt dan wil ik participeren.

𝗛𝗼𝗲 𝗶𝘀 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗼𝘂 𝗵𝗲𝘁 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻 𝗼𝗽 𝘇'𝗻 𝗧𝘄𝗲𝗻𝘁𝘀?

In Twente ben ik thuis. Ik geniet van alles wat we in huis hebben, de voorzieningen, het buitengebied en de fijne mensen. Maar ook de strategische ligging ten opzichte van Duitsland is een groot voordeel. Het is daarom belangrijk dat we deze voorzieningen voor Twente weten te behouden en onze positie beter gaan benutten. Bijvoorbeeld in de strijd om talent, als we onze krachten weten te bundelen en ons als Twente gaan profileren dan kunnen we met gemak de concurrentie met andere gebieden en steden aan. Ik ben dan ook groot voorstander van samenwerking tussen gemeenten, bedrijventerreinen en kennisinstellingen.

𝗪𝗮𝗮𝗿 𝗸𝗶𝗷𝗸 𝗷𝗶𝗷 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝘂𝗶𝘁 𝗯𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗜𝗞𝗧-𝗿𝗼𝗹?
Ik kijk echt uit naar de verbinding leggen met de verschillende initiatieven die er zijn en daardoor ook zorgen dat we op die initiatieven genoeg slagkracht krijgen. Ideeën uitwisselen is fantastisch maar het moet ook leiden tot verandering. Dat is het mooiste wat er kan gebeuren. Ik nodig ondernemers uit om te zien en voelen waarom het meerwaarde heeft om lid te zijn van IKT.

Benieuwd naar onze andere bestuurders?

Graag stellen we onze bestuurders aan jou voor door middel van korte interviews. Het interview met bestuurslid IKT Almelo: Cindy Winkel staat al online.

Maak kennis met Cindy