Artboard 2

Maak kennis met de voorzitter van IKT Hengelo-Borne - Bart Pigge

Werkzaam als Directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Hengelo, is Bart sinds kort bestuurslid bij IKT.


Geworteld in de rijke traditie van het Twentse land, is Bart Pigge (43), getrouwd met Miranda en vader van twee prachtige dochters van 13 en 15, directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Hengelo. Een Twents bouwbedrijf met 400 medewerkers die elke dag met trots aan de mooiste projecten in Noord-, Oost- en Midden-Nederland werken. Volgens hem is het leukste aan het werken bij het bedrijf is dat je de laagdrempelige en nuchtere Twentse cultuur proeft, maar dat we tegelijkertijd onderdeel zijn van een groot familiebedrijf dat al bijna 170 jaar geschiedenis schrijft en zich bezighoudt met alle segmenten van nieuwbouw tot renovatie in woningbouw, utiliteitsbouw en vastgoedontwikkeling.

Wanneer dacht je voor het laatst 'Dit is inspirerend!'?
Dan moet ik denken aan een uitleg die ik kreeg over wat je tegenwoordig allemaal met AI kunt doen, als je de vraagstelling goed programmeert. Ik denk dat deze technologieën in de nabije toekomst noodzakelijk zijn om ons werk te vereenvoudigen en het hoofd te bieden aan de schaarste op de arbeidsmarkt.

Wat maakt jouw rol als bestuurslid van IKT krachtig?
Naast dat we zelf op veel vakgebieden invulling geven binnen ons bedrijf, zijn we ook onderdeel van een grotere organisatie met een netwerk van kennis die inspiratie kan zijn voor het IKT en die neem ik mee..

Hoe is voor jou het leven op z'n Twents?
Nuchterheid, doe maar normaal, loyaliteit en omkijken naar elkaar. In Twente hebben we aan een half woord genoeg. En natuurlijk juichen bij de knik in de brug bij Deventer, want dan weten we: we zijn er weer bijna. 😉

Wat zou jij de IKT leden willen meegeven als bestuurslid?
at we het netwerk kunnen versterken in Twente, niet alleen voor mezelf, maar juist ook voor collega’s om vakgenoten weten te vinden binnen ondernemend Twente.


Benieuwd naar onze andere bestuurders?

Graag stellen we onze bestuurders aan jou voor door middel van korte interviews. Het interview met bestuurslid IKT Hengelo-Borne: Annet Kosse staat al online.

Maak kennis met Annet