Artboard 3

Maak kennis met IKT Hengelo-Borne bestuurslid Eeke Olijve - van den Brink

Algemeen Directeur en eigenaar van Limesquare en BlueTree, Eeke is sinds kort bestuurslid bij IKT.


Eeke is de drijvende kracht achter twee bedrijven, Limesquare en BlueTree en zet zich daarnaast in voor talentontwikkeling, diversiteit en maatschappelijke betrokkenheid door onder meer verschillende bestuursrollen. Haar carrière begon al ambitieus na haar studie commerciële economie. Nadat ze het managementtraineeship had gevolgd, deed ze al snel veel ervaring op binnen de organisatie. Op jonge leeftijd bemachtigde ze een hoge managementpositie bij ABN AMRO. Haar ondernemersgeest dreef haar uiteindelijk naar het eigenaarschap van Limesquare, een full-service marketingbureau en later BlueTree, een bedrijf gericht op digitaliseringsondersteuning voor organisaties.

Naast dit, is Eeke getrouwd met Eric en trotse moeder van Lauren en Julia en (bonus)moeder van Donna en Max. Een gezellig huis vol en altijd actie. Dat is ook precies wat bij haar past. "Ik heb altijd veel energie en vind het heerlijk om mensen om mij heen te hebben. De combinatie van het moederschap en het runnen van mijn bedrijven is voor mij een natuurlijke en fijne combinatie."

Wanneer dacht je voor het laatst 'Dit is inspirerend!'? 
Enige tijd geleden was ik bij een Masterclass 'De Resilient Tribe'. Ik had al een tijd geen masterclasses of lezingen gevolgd en merkte direct weer hoe belangrijk het is om hier tijd voor vrij te maken. Binnen een dag kreeg ik zoveel nieuwe inzichten en ik bruiste van de energie toen ik terugkwam. Je staat letterlijk even stil bij wat je aan het doen bent, maar vooral wat wil ik eigenlijk en welke stappen moet ik daarvoor zetten. “Focus is het nieuwe IQ”.

Een andere presentatie die mij inspireerde, was die van Michiel Muller (Picnic) en dan vooral de volgende gedachte: "Van A naar B zorgt ervoor dat je bij C komt."

Hier geloof ik in als ondernemer, als je niet verder durft te kijken kom je nooit bij de volgende stap en kun je niet innoveren. Niet elke investering levert direct iets op en dat is ook niet het doel, maar zorgt dat je weer verder komt als bedrijf en ondernemer om uiteindelijk je gewenste doel te behalen.

Wat maakt jouw rol als bestuurslid van IKT krachtig? 
Ik ben een echte verbinder en ik vind het leuk om mensen aan elkaar te koppelen. Ik word er gelukkig van om anderen te helpen en van toegevoegde waarde te zijn. Dit, in combinatie met een flinke dosis daadkracht en creativiteit, kan ik een verschil maken. Voor mij is humor erg belangrijk. Ik werk altijd vanuit vertrouwen en mijn intuïtie en ik ben oprecht geïnteresseerd in de mensen die ik leer kennen. Door open en eerlijk naar elkaar te zijn, komen we tot de beste en meeste creatieve initiatieven.

Hoe is voor jou het leven op z'n Twents?
Twente betekent voor mij samen sterk. Ik ben verkocht aan Twente, de cultuur en de mentaliteit. Het noaberschap is sterk en het is geweldig hoe we vaak in staat zijn om samen dingen te bereiken. De nuchterheid en oprechtheid is fijn en ik voelde mij hier direct thuis. We hebben de ruimte en prachtige plekken om uit eten te gaan en te genieten. En het allerbelangrijkste, we respecteren elkaar om wie je bent en willen elkaar helpen.

Waar kijk jij naar uit binnen jouw IKT-rol?
Ik geloof in innovatie en het continu verbeteren van hetgeen je doet. Ik zal nieuwe invalshoeken kunnen toevoegen en zal dit als bestuurslid ook inbrengen. Door open naar mogelijkheden te kijken en met elkaar het gesprek aan te gaan, komen we tot de beste ideeën en mogelijk events, waarin inhoud en netwerken hand in hand gaan.

Benieuwd naar onze andere bestuurders?

Graag stellen we onze bestuurders aan jou voor door een kort interview. Het interview met bestuurslid IKT Oldenzaal: Edgar Visscher staat al online.

Maak kennis met Edgar