Artboard 6

Maak kennis met IKT Oldenzaal bestuurslid Edgar Visscher

Werkzaam bij Parker Hannifin, waar hij verantwoordelijk is voor de strategische marketing in Nederland, België en Frankrijk, is Edgar sinds een tijdje bestuurslid bij IKT.


Edgar Visscher (48) komt oorspronkelijk uit Gouda, een echte importtukker, die sinds 2006 in Oldenzaal woont. Hij werkt bij Parker Hannifin in Oldenzaal, een onderdeel van een groot Amerikaans concern, waar hij verantwoordelijk is voor de strategische marketing in Nederland, België en Frankrijk. Parker Hannifin is een toonaangevende industriële gigant die een breed scala aan componenten produceert voor diverse technische toepassingen, waaronder vliegtuigen, schepen, vrachtwagens, chipmachines, beademingsapparatuur en electrolyzers. Naast zijn professionele carrière is Edgar actief in de lokale politiek van Oldenzaal als fractievoorzitter van de Oldenzaalse VVD.

Wanneer dacht je voor het laatst 'Dit is inspirerend!'? 
Dat denk ik eigenlijk elke dag wel. Door mijn werk en politieke hobby kom ik in aanraking met heel veel verschillende zaken en dat is heel inspirerend. Of het nu over zorg gaat, bouw van woningen, netcongestie of waterstof, overal haal ik weer dingen uit die ik op andere terreinen kan inzetten.

Wat maakt jouw rol als bestuurslid van IKT krachtig?
Dat moet natuurlijk nog blijken, maar ik ken in ieder geval veel mensen in Oldenzaal en de regio. Het Oldenzaalse bedrijfsleven is echt heel sterk, maar de onderlinge verwevenheid ontbreekt nog teveel. Ik wil mij echt gaan inzetten om ondernemers dichterbij elkaar te brengen, al zitten ze in heel verschillende branches.

Hoe is voor jou het leven op z'n Twents?
Als geboren Randstedeling was het even een cultuurschok in 2006, maar ik heb heel snel kunnen wennen aan de Twentse gemoedelijke en bourgondische inslag. Het leven is hier gewoon veel relaxter. En ik ga helemaal op in de Oldenzaalse cultuur... dus veel carnaval en feestjes. 

Waar kijk jij naar uit binnen jouw IKT-rol?
Door met elkaar te communiceren kun je sneller ideeën genereren en ook sneller problemen oplossen. Ik hoop daar met name een rol in te kunnen spelen.

Benieuwd naar onze andere bestuurders?

Graag stellen we onze bestuurders aan jou voor door middel van korte interviews. Het interview met bestuurslid IKT Hengelo-Borne: Annet Kosse staat al online.

Maak kennis met Annet