Remy 2

Maak kennis met IKT Oldenzaal bestuurslid Remy Wolters

Eigenaar van Blink Digital en onze jongste bestuurder


Remy brengt een frisse wind in het bestuur van IKT Oldenzaal. Deze ondernemer uit Haaksbergen, die op 26-jarige leeftijd al een naam maakt met Blink Digital, heeft een bijzondere kijk op zowel het zakenleven als op het leven in Twente. Zijn avontuur begon met een vastgoedplatform, dat hij samen met een studiegenoot van de grond kreeg.

Het internationale vastgoedplatform, ConnectHouses.com, werd gelanceerd op 2 januari 2020, rond de dezelfde periode dat het coronavirus Europa bereikte. Dit was natuurlijk een grote uitdaging voor ConnectHouses, aangezien alle vliegtuigen aan de grond stonden. Gelukkig kreeg het bedrijf vanuit de markt de vraag of ze ook vraagstukken voor derden konden verzorgen. Zo is Blink Digital geboren. Na eerst kort onder de naam MarketingCannon te hebben geopereerd en een zeer brede dienstverlening te hebben, spitste het bedrijf al zeer snel toe op echte softwarevraagstukken. Waarna de naam van de organisatie aangepast is naar Blink Digital. Blink Digital is tegenwoordig een belangrijke software partner van veel organisaties, zowel nationaal als internationaal. Zo realiseert het bedrijf veel kritieke oplossingen, zoals webportalen, koppelingen, tools en functionele webapplicaties.

Wanneer dacht je voor het laatst ‘Dit is inspirerend?’
“Het verhaal van Michiel Muller van Picnic bij de Rode Loper, dat vond ik echt indrukwekkend! Hoe hij het heeft opgenomen tegen vier tankstations van Texaco en melding heeft gemaakt van kartelvorming toen ze hun Tango uit de markt probeerden te concurreren. Tot er in Houston een brief van de ACM met een claim van een behoorlijk bedrag op de mat viel. Dit verhaal gaf aan dat een ‘kleine’ organisatie slimmer en sneller kan zijn dan een grote multinational”

Wat maakt jouw rol als bestuurslid van IKT krachtig?
"Ik merk aan mezelf dat ik een verbinder ben en vind het leuk om mensen aan elkaar te verbinden zodat er business ontstaat, of dit nou bij Blink is of bij relaties. Daarnaast ben ik goed in staat om me in een uitdaging in te leven, waarbij ik vrij snel weet welke partij of oplossing er bij een uitdaging past. Daarom ben ik me bewust van wat IKT zo krachtig maakt, namelijk de combinatie tussen netwerk en inhoud. Ik heb een duidelijk beeld bij hoe we dit kunnen behouden en uitbouwen; hier heeft natuurlijk iedereen baat bij."

Hoe is voor jou het leven op z’n Twents?
“Natuurlijk vind ik Twente helemaal geweldig! Ik woon zelf prachtig buitenaf en het Twentse leven is een hele mooie combinatie van technologische vooruitstrevendheid en nuchtere boersheid. Ik vergelijk Twente graag met de Amerikaanse staat Texas. Er wordt heel lomp en boers naar Texas gekeken, maar ondertussen is het een van de meest economische en technologische vooruitstrevende regio’s. Zo zie ik Twente ook. De manier hoe we hier zaken doen is zeer laagdrempelig. Iets wat we van onze klanten uit andere delen van het land vaak horen. Daarnaast werken bedrijven onderling zeer makkelijk met elkaar samen en is er veel onderling respect.”

Wat zou jij de IKT-leden willen meegeven als bestuurslid?
"Wat we vaak horen van nieuwe of potentiële leden is dat ze niet zo van het netwerken zijn. Echter vind ik het belangrijk dat IKT veel meer is dan een standaard businessclub en dat er ook zeer veel interessante inhoud wordt gedeeld. Bovendien is een lidmaatschap altijd een bedrijfslidmaatschap, dit betekent dat er altijd andere personen uit het bedrijf aanwezig kunnen zijn bij events, zoals collega’s van inkoop, HR, finance, of operations."

Benieuwd naar onze andere bestuurders?

We zijn enthousiast om onze bestuursleden aan je voor te stellen via een serie korte interviews. Duik in het verhaal van Eeke Olijve, bestuurslid van IKT Hengelo-Borne en kom erachter waar zij naar uitkijkt binnen haar rol bij IKT.

Maak kennis met Eeke