Podcast header

Made in Twente Podcast!


Yes, bijna alle opnames voor de podcast Made in Twente zijn afgerond! In deze podcast gaan we in op waar in Twente aan werken. Laten we de impact van de samenleving zien en horen.

Elke afleveringen nodigen we nieuwe gasten uit en gaan hosts Willem-Jan Velderman en Tom Morssink van Het keukentafelgesprek met hen in gesprek. Thema's zoals Internationalisering, Leven Lang Leren, Instroomtechnologie komen allemaal aanbod.

Powered by Netwerkorganisatie IKT en Twente Board

Podcast 1080

Chiptech | Aflevering 1

Vanaf nu kan jij luisteren naar de eerste aflevering van de Made in Twente podcast! Gasten Christiaan Baaij (QBayLogic) en Mark Olde Riekerink (Micronit) gaan samen met hosts Willem-Jan Velderman en
Tom Morssink in gesprek over chiptech. Ze verkennen de laatste ontwikkelingen in de chiptechnologie, belichten de unieke expertise van Twente en bespreken de positie van Twente en Nederland in deze sector.

Beluister de podcast via Spotify of bekijk de aflevering op YouTube

Diversiteit en inclusiviteit | Aflevering 2

Onze hosts gaan in gesprek met Leonore Nieuwmeijer
(IN door Leonore Nieuwmeijer) en Eric Krabbe (Djopzz) over natuurlijk het thema diversiteit en inclusiviteit. Ze verkennen hoe Twente omgaat met deze belangrijke onderwerpen. Wat zijn de successen en waar liggen de uitdagingen? Hoe kunnen we in Twente de voordelen van een divers en inclusief bedrijfsleven nog verder uitbouwen?

Beluister de podcast nu via Spotify of bekijk de aflevering op YouTube

Podcast 10802
Podcast 10803

Medtech | Aflevering 3

Deze keer ontvangen we Arjan Bos (Urenco Nederland), Miriam Vollenbroek-Hutten (Medisch Spectrum Twente), en Gabriel Costa (J58). Ze bespreken de grootste uitdagingen en de nieuwste innovaties binnen de medtech-sector. Een van de thema's is de 'valley of death' — een kritieke fase in productontwikkeling waar veel medtech-innovaties falen. Onze gasten verdiepen zich in het belang van het ontwikkelen van producten die echt aansluiten bij de behoeften van eindgebruikers en de obstakels die innovatie kunnen vertragen door ingewikkelde procedures.

Beluister de podcast nu via Spotify of bekijk de aflevering op YouTube

Internationalisering |
Aflevering 4

Internationalisering: ontkom je er nog aan? 
Ervaringsdeskundigen Erik Koldewijn (ROC van Twente) en Anne Olde Loohuis (University of Twente) bespreken samen met de hosts de internationalisering van Twente. Hoe kunnen we de regio verder internationaliseren? Wat doen de Universiteit Twente en ROC van Twente om een gastvrije omgeving te creëren voor internationals? En hoe kunnen Twentse ondernemers internationals effectief inzetten? Ontdek dit en meer, inclusief de impact van het project 'Happy to in Twente', in de nieuwste aflevering van de Made in Twente Podcast!

Beluister de podcast nu via Spotify of bekijk de aflevering op YouTube

Schermafbeelding 2024 05 28 om 13 19 43